DIGIHUB и 15 години Enterprise Europe Network: Празнуваме успеха и подкрепата за бизнеса на конференцията Digital4Burgas2023

[ 28.04.2023 ]

Днес, DIGIHUB с гордост отбелязва две важни събития – участието ни в конференцията Digital4Burgas2023 и 15-ата годишнина на Enterprise Europe Network (EEN), мрежата, която подкрепя малките и средни предприятия в развитието им на международно ниво. 

Digital4Burgas2023 е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който тази година ще се проведе общо в 10 града в страната. Мисията на Digital4Burgas е да създаде условия за споделяне на експертни знания, да подобри условията за правене на бизнес и да донесе стойност за икономиката.

На Digital4Burgas2023 представихме мисията на EEN и акцентирахме върху успехите, постигнати от мрежата през годините.

Петко Георгиев, председател на УС на Цифров иновационен хъб – Бургас, представи EEN на конференцията и разкри как мрежата подпомага малките и средни предприятия в техния растеж и иновации. 

“Мрежата работи изключително успешно вече 15 години. Всеки един ден 835 малки фирми получават подкрепа за иновации, 525 фирми получават подкрепа за специални обучения на своите служители, а 112 предприятия се възползват от професионални и изключително задълбочени консултантски услуги. Поне пет компании на ден подписват полезни споразумения за партньорство. Обърнете внимание – всеки ден”, каза Петко Георгиев. Той припомни, че регистрацията в мрежата се извършва изцяло онлайн на сайта на Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб. “Има организации, които посещават базата данни на мрежата ежедневно. Тя дава огромни възможности за коопериране между фирми в над 60 държави по света”, каза Георгиев. 

Важни случаи на успех включват финландската компания OiOi, която с помощта на EEN постигна международен успех, испанската Life Length, която си осигури финансиране за разработване на новаторска технология, и холандската Beefy Green и ирландската Achill Oysters, които успешно разшириха своя бизнес на международно ниво с подкрепата на мрежата.

С участието си в Digital4Burgas2023, DIGIHUB продължава да подкрепя растежа и развитието на местната дигитална индустрия, като същевременно се възползва от подкрепата на EEN и разширява своята мрежа от партньори и клиенти.

Това събитие беше отличен пример за обединяване на усилията на всички участници в стремежа към дигитална общност в Бургас и региона.

Научете как можете да станете част от EEN мрежата тук: https://digihub.bg/bg/enterprise-europe-network/