DIGIHUB и партньори проведоха ключово събитие за подпомагане на МСП в Бургас към зелена трансформация и иновации

[ 13.03.2024 ]

На 12 март 2024 г., в сърцето на Бургас, coworking пространството TRIA SPACE се превърна в мястото, където DIGIHUB заедно с Община Бургас и ИКТ Клъстер Бургас събраха представители на местния бизнес, иноватори и експерти за обсъждане на актуални възможности за финансиране и подкрепа на малки и средни предприятия. Събитието, озаглавено “Актуални възможности за финансиране на МСП в Бургас: Бизнес развитие и зелен растеж”, имаше за цел да насочи вниманието към устойчивото развитие и иновациите в региона.

Петко Георгиев, Председател на УС на Югоизточния дигитален иновационен хъб (DIGIHUB), откри събитието с акцент върху важността на Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса (EEN) и как тя може да помогне на местните предприятия.

Ина Агафонова, член на УС на DIGIHUB и съветник по устойчивост към EEN, представи вълнуваща възможност за финансиране до 10,000 евро за енергийна ефективност за МСП чрез проекта EEnergy.

Иновациите бяха в центъра на вниманието с презентацията на инж. Албърт Симонян от ThingsLog, който сподели за техния подход към дистанционния мониторинг и анализ на енергийното потребление. Ана Янчева от ОИЦ-Бургас представи текущите възможности за финансиране на МСП чрез Програмата за “Конкурентоспособност и иновации в предприятията 2021-2027”.

В кулминацията на събитието бяха обсъдени резултатите и възможностите, които предлага проектът ICT Greening Up, финансиран от Норвежкия финансов механизъм, за прилагане на зелени ИКТ решения.

За DIGIHUB и нашите партньори, възможността да обединим представители от различни сектори на местния бизнес, да споделим знания и да създадем платформа за нетуъркинг и сътрудничество е ключова за насърчаване на иновациите и устойчивото развитие в Бургас. Искрено благодарим на всички участници за тяхното участие и вклад.

Ние от DIGIHUB оставаме ангажирани с поддържането на диалога и сътрудничеството между бизнеса и институциите и с нетърпение очакваме следващите ни съвместни инициативи. Поканваме ви да разгледате презентациите от събитието на следния линк: https://bit.ly/3Tx2EPU, и се надяваме те да ви вдъхновят за бъдещи начинания.