DigiHub и мрежата EEN вдъхновяват бъдещи предприемачи в Бургас на националното турне – “Пътят на предприемача”

[ 12.04.2024 ]

Тази седмица в Бургас  над 150 бъдещи предприемачи, ученици, студенти и техните преподаватели се присъединиха по “Пътят на предприемача” – националното турне на София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria.

В БУРГАС събитието беше официално открито от зам.-кмета на Бургас по финанси, бюджет, икономика и морско дело Станимир Апостолов и зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов. 

Джуниър Ачийвмънт България разказаха на младежите как могат да превърнат своята иновативна бизнес идея в успешен продукт или услуга с помощта на тяхната инкубационна програма SEEIP. Екипът представи и услугите на прототипната работилница на София Тех Парк Sofia Creation Station.

Петко Георгиев – председател на УС на DigiHub запозна участниците с европейската мрежа Enterprise Europe Network и как тя подпомага малки и средни компании. DigiHub е част от мрежата ЕЕN в рамките, на която предоставя безплатни интегрирани услуги за бизнес, коопериране, иновации и улесняване на достъпа до европейски и световни пазари. 

Бургаски свободен университет представи успешните съвместните дейности от партньорството си с Джуниър Ачийвмънт, а именно победителите в програмата “Beyond”  на Джуниър Ачийвмънт, съвместни обучителни проекти, както и финалистите на ПГРЕ – Г.С. Раковски в инициативите „Еко-ускорител“,  „Учебна компания-2024“, под менторството на доц. д-р Виляна Русева, преподавател от Центъра по икономически и управленски науки към БСУ.

Проф. Милен Балтов посрещна и оперативния директор на Джуниър Ачийвмънт- Вера Петканчин, за да обсъдят бъдещи съвместни дейности в рамките на подписания меморандум между двете страни, както и предстоящия иновационен лагер на организацията, където Бургаски свободен университет ще бъде домакин на 7 юни 2024 година.Повече за мрежата можете да прочетете тук: https://digihub.bg/bg/enterprise-europe-network/