Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб – партньор на първото издание на технологичната конференция Burgas Digital 2021

[ 26.10.2021 ]

Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас от 9:00 до 17:10 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Конференцията се организира от Община Бургас и София Тех Парк в партньорство с Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, Индустриален логистичен парк – Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Лектори на събитието са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към роботиката и дигитализацията.

В един от панелите на конференцията председателят на ИКТ Клъстер Бургас Петко Георгиев ще представи и проекта “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб”, който има за цел да подкрепя развитието на дигитализацията в Югоизточния регион на България. Хъбът ще помага на компаниите да намерят подходящите експерти, съветници и доставчици на ИТ решения тук или в други европейски страни, които могат да им помогнат да дефинират и успеят с дигиталната си трансформация. Digihub е част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове.

След приключване на конферентната част ще бъде отбелязан 5-ият рожден ден на ИКТ Клъстер Бургас – организация, която обединява над 30 от местните технологични компании и работи активно за развитие на дигиталната екосистема в Бургас.

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис” и „ФАНУК” България.

Във връзка с епидемичната обстановка и рисковете от разпространение на COVID 19 в Република България и световен мащаб, организаторите следят ежедневно ситуацията и ще създадат нужната организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки по време на конференцията и съпътстващите я дейности.

Програма и безплатна регистрация – https://burgasdigital.com/