Силата на Синергията: EEN Мрежата и Иновативното Предприятие на Годината на Фокус в Конференцията “Клъстерите се срещат с регионите” в Бургас

[ 21.09.2023 ]

Изминалата седмица беше изключително събитийна за DIGIHUB и ICT Cluster Burgas. Освен честването на 7-мия рожден ден на ICT Cluster Burgas, се проведе и тридневната конференция “Клъстерите се срещат с регионите”. Особено внимание заслужава презентацията на Ина Агафонова (член на борда), която представи Enterprise Europe Network (EEN).

EEN отбелязва 15 години от създаването си през 2023 и продължава да подкрепя малкия и среден бизнес в тяхната международна експанзия. Ина не само разкри подробности за #EENis15 кампанията, но и представи конкурса “Иновативно предприятие на годината”. Този конкурс е идеална възможност за български компании да покажат своите иновативни решения и да се измерят с други лидери в индустрията.

Конкурсът, организиран от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, ARC Consulting и EEN Мрежата, е отлична платформа за популяризиране на успешни бизнес модели, базирани на иновации. Отличията се присъждат в различни категории, като “Зелена иновация”, “Социална иновация” и “Дигитална трансформация”, сред други.

Събитието създаде идеална синергия между различните участници, като предостави платформа за обмяна на идеи и опит. Това е в съответствие с мисията на DIGIHUB да бъде единен център за цифрова трансформация на МСП и публичния сектор.