Петко Георгиев представи мрежата Enterprise Europe Network на събитието SCALE UP WEB

[ 12.04.2024 ]

На 28-ми и 29-ти март 2024 г., се проведе онлайн събитието SCALE UP WEB, организирано от ИКТ Клъстер, което събра експерти и представители на иновативни компании, старт-ъпи и партньори от различни сектори. Събитието акцентира на важността на цифровата трансформация и устойчивия преход.

Първият ден беше посветен на представяне на добри практики и иновации в използването на цифрови технологии. В рамките на втория ден, който фокусираше върху финансирането на такива проекти, Петко Георгиев, председател на Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, представи мрежата Enterprise Europe Network (ЕЕN). Той информира участниците за предоставяните възможности за подкрепа на малки и средни предприятия чрез различни инструменти и проекти.

Събитието също така разгледа различни кейсове от успешни проекти подкрепени от инициативи като Better Factory и презентации на водещи компании и стартъпи, разкриващи нови практики за внедряване на иновативни материали и технологии.

За тези, които не успяха да се включат на живо, видеозаписи от презентациите и дискусиите на SCALE UP WEB са налични на уеб страницата на събитието.