Обявяване на стартирането на Blue-Growth.net: Дигитална платформа за стимулиране на синята икономика

[ 18.07.2023 ]

Югоизточният дигитален иновационен хъб (Digihub) с голямо удоволствие обявява пускането на новата дигитална платформа, https://blue-growth.net/ , като част от проекта Digital Blue Acceleration Networks (DBAN). Тази инициатива, в сътрудничество с Община Бургас, Международният център за бизнес и икономическо развитие в Батуми, Грузия и Държавният аграрен университет в Одеса, Украйна цели да ускори развитието на синята икономика.

Като част от иновативния екосистемен подход на DBAN, Blue-Growth.net насърчава иновативните бизнес идеи в сектора на синята икономика, насърчава прехвърлянето на знания, насърчава новите продуктивни и технологични идеи, укрепва сътрудничеството между научно-изследователските и учебни институти и облекчава растежа на местната индустрия. Това е опит да се повишат уменията, знанията и да се създадат устойчиви работни места в синята икономика.

За да отбележи този важен момент, Digihub, заедно с партньорите по проекта, ще организира Burgas Blue Summit and Innovation EXPO от 21 до 23 юли в Експозиционен център “Флора”. Това събитие ще събере политици, изследователи, представители на бизнеса и други ключови заинтересовани страни от страните на Черно море, за да участват в смислени диалози, сесии за изграждане на партньорства и практически работилници, свързани със синята икономика.

Председателят на Digihub, г-н Петко Георгиев, ще представи https://blue-growth.net/ по време на това събитие. Дигиталната платформа, предназначена да предостави решения и възможности за предприемачи, навигиращи в ландшафта на синята икономика. Вече отворена за регистрация, тя предлага идеално пространство за сътрудничество, иновации и растеж в рамките на синята икономика.

Г-жа Ина Агафонова, член на борда на Digihub, също ще предложи презентация за Европейската мрежа за предприемачество (EEN) и нейното 15-годишно пътуване в подкрепа на бизнесите с международни амбиции.

Присъединете се към нас в действията за развитие на синята икономика, използвайки дигитализацията и насърчавайки трансграничните и транссекторални сътрудничества. Регистрирайте се сега на https://blue-growth.net/  и бъдете част от решението.