ДИГИХЪБ – съорганизатор на голямо събитие за дигитални технологии

[ 20.07.2020 ]

Първото издание на Digital4Burgas предложи на посетителите атрактивна програма, интересни лектори и полезни дискусии. Основният фокус на конференцията беше насочен към електронната търговия. Темата е изключително актуална и във връзка със създалата се извънредна ситуация, която още повече показа ползите за развитие на онлайн бизнеса.

Събитието беше изключително полезно за всички собственици на бизнес, било то с физически обекти или онлайн. Също така, това бе чудесна възможност за младите хора и тези, които имат желание да започнат успешен бизнес в сферата на онлайн търговията, но не са сигурни как да го направят. Те почерпиха опит от доказани професионалисти, а също така зададоха своите конкретни въпроси и получиха експертни съвети.

Лектори на Digital4Burgas бяха опитни специалисти в най-различни сфери. Те дискутираха важни теми и актуални тенденции – от създаването на текстове, които продават, през счетоводните и правните аспекти, дигиталния маркетинг и логистиката.

В рамките на конференцията от председателят Петко Георгиев беше представен и проекта СНЦ “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб”.

Основната цел на Дигиталния хъб е развитие на иновациите, подпомагане на цифровата трансформация на производствените предприятия в Индустриален и логистичен парк,   индустриалните предприятия в КРИБ, както и компаниите от ИКТ сектора чрез улесняване на сътрудничеството между заинтересованите страни, технологичните експерти, инвеститорите, държавната администрация и академичните среди.

Дигиталния иновационен и технологичен хъб адресира предизвикателствата, пред които са изправени българските индустриални компании, например: достъп до интелигентни машини и технологии, дистанционна поддръжка, интелигентен контрол над логистичните връзки и мрежи, дигитален маркетинг и продажби, наличие на квалифициран персонал и ефективна система за управление на кадрите.

Дигиталния иновационен и технологичен хъб – Бургас ще предоставя на малките и средни компании следните услуги:

  • Технологична помощ 
  • Достъп до инфраструктура, технологии, инструменти и решения
  • Достъп до знания и експертиза
  • Оценка на готовността на малките и средни предприятия за цифровизация
  • Изграждане на капацитет за човешките ресурси
  • Достъп до услуги за финансиране и инвестиционна готовност
  • Изграждане на сътрудничество между заинтересованите страни