Включете се в събитията на инициативата дигитален ноември в Бургас

[ 26.10.2022 ]

Дигитален Ноември е инициатива на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да представи събития, насочени към дигитализацията, предприемачеството и технологиите. Календарът вече се оформя. Информация за включените дотук събития ще откриете в следния линк: https://linktr.ee/digital.november.

Членовете на мрежата БулевАрт също се включват в Digital November. Те са приготвили нестандартна програма за Дигитален детокс, която дава възможност да се откъснем от мрежата и да се забавляваме без технологии.

Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на invest@burgas.bg. За да получавате известие за всяко новодобавено събитие, следва да се абонирате от бутона “Subscribe” в горния десен ъгъл.

* Първото присъствено събитие е на 2 ноември в новото споделено пространство за работа в Триа Сити Център, където експерти от Югоизточния дигитален иновационен хъб ще представят конкретни решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността. Те са част от допустимите мерки, с които бургаските малки и средни предприятия могат да кандидатстват за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

* На 2 ноември със съдействието на Softserve ще се проведе онлайн събитие на тема „Big Data Case Study Night“.

 

* На 3 ноември Softserve са организирали онлайн лекция на тема „Роботизирана автоматизация на процеси“ и Cloud Talks.

 

* На 3 и 17 ноември, от 19 до 22 часа, младежите от DSea Networking канят бургаските предприемачи в бар „Барбоса“. Там, освен нови контакти, онези, които искат да научат как да развиват бизнес онлайн и как да продават повече през дигиталните си канали, ще получат подкрепа.

 

* От 4 до 6 ноември е традиционният Хакатон Бургас, организиран от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, в който отбори от ученици и студенти ще създадат концепция и ще разработват пилотни версии на приложения.

 

* На 5 ноември RoboKids организират Гейм дизайн работилница за деца ”Ghost Shooter”.

 

* На 5 ноември Board game club Aurora Burgas предлагат Digital Detox с настолни игри.

 

* На 10 ноември PapaBeer организират Digital Detox вечер без интернет.

 

* На 19 ноември – Remote Future Summit, организиран от Burgas Coliving.

 

* На 23 ноември Бургас е спирка на Националното бизнес турне „Подобри своя бизнес още днес“, организирано от Acton COACH и Bem.bg. За бургазлии организаторите предоставят код за безплатна регистрация в събитието.

 

* На 24 ноември бургаската IT общност организира BurgasDev Junior, където бургаски ученици ще представят софтуерни продукти, които са разработили.

 

* На 25 ноември ще се проведе поредното издание от сериите Tech Savvy Talks, организирани от Скейл Фокус.

 

Събитията са отворени за посетители, но някои от тях изискват предварителна регистрация.

 

Източник: Община Бургас